Gemeentelijk Sportpark, Tessenderlo

geplaatst in: Limburg, Stadiums | 0

Het gemeentelijk sportpark in Tessenderlo was de vroegere voetbaltempel van de Tessenderlose trots VV Looi Sport.
Deze plaatselijke ploeg, opgericht in 1924, bereikte in 1966 de nationale reeksen en zou tot het verdwijnen van de ploeg in 1996 in die reeksen verblijven: van 1973 tot 1985 en 1988 tot 1992 speelde de zwart-witten zelfs in de derde klasse.
Nauwelijks 5 jaar nu hun laatste verblijf in de derde klasse was het echter gedaan met de vereniging en viel het Sportpark zonder bewoner.
De leemte zou na enkele jaren worden ingevuld door THES Sport. Deze ploeg die opgericht werd als Heidebloem VV Hulst begon in 1999 gesprekken met twee andere ploegen uit Tessenderlo: Penarol Engsbergen en Schoot Sport en nam ter voorbereiding van een fusie alvast de naam THES Sport aan. THES staat in dit geval voor de deelgemeentes Tessenderlo, Hulst, Engsbergen en Schoot. De fusie zou uiteindelijk echter niet doorgaan en THES Sport verhuisde in 2002 van Hulst naar het verlaten sportpark in Tessenderlo.
Een goede beslissing zo zou blijken want vrijwel onmiddellijk promoveerde THES naar eerste provinciale en in 2005 zagen de supporters van de rood-blauwe formatie hun club stijgen naar 4de nationale.
Daar kon de ploeg zich 4 jaar rechthouden tot ze in 2009 terug zakten naar de provinciale reeksen.