De Leukens, Overpelt

geplaatst in: Afgebroken, Limburg, Stadiums | 0

De Leukens is het voormalige stadion van KVV Overpelt-Fabriek al ging het toen nog onder de naam “Indusstadion”.

VV (Vlug en Vrij) Overpelt werd in 1937 opgericht en promoveerde naar de 4de klasse in 1954. In 1957 stootte men zelfs door naar de Derde Klasse en vanaf 1982 speelde men zelfs voor een periode van 3 jaar in de tweede klasse en in de jaren 90 werd dit hoogtepunt opnieuw bereikt. De club zelf had ondertussen haar naam aangepast naar VV Overpelt-Fabriek zodat de volkse benaming overeenkwam met de officiele benaming. In het seizoen 2002-2003 gaat buur Lommelse SK failliet en wordt de beslissing genomen om als fusieploeg, met het stamnummer van Overpelt-Fabriek, verder te gaan.

Na de fusie met Lommelse SK in 2003 tot KVSK United nam de plaatselijke club K. Overpelt VV hier haar intrek. In 2014 ging Overpelt VV een fusie aan met Esperanza Neerpelt en de nieuwe club, Esperanza Pelt, zal op de vroegere terreinen van Esperanza spelen.

De Leukens zijn door hun ligging in industriegebied ondertussen afgebroken.