FC Ajax

FC Ajax Staadion, Lasnamäe, Estland

geplaatst in: Buitenland, Stadiums | 0

Club: FC Ajax Lasnamäe

Capaciteit: +/- 1.000

Niets illustreert treffender de marginale status van het Estse clubvoetbal dan het “stadion” van topklasser (seizoen 2011) FC Ajax Lasnamäe.

Opgericht in 1993 in het noordoosten van de stad rekruteert de club voornamelijk onder jongeren van de sterk vertegenwoordigde Russische gemeenschap in het stadsdeel Lasnamäe.

De accommodaties van de club te midden van een woud van communistische woonblokken uit vroegere Sovjetperiode zijn de naam “stadion” onwaardig. Geflankeerd door enkele kunstgrasvelden ligt een natuurgrasveld waarop het eerste elftal haar thuiswedstrijden in de Meistriliiga speelt. Een drietal containers doet dienst als kleedkamer en clublokaal terwijl de plaatselijke timmerman ooit in zeven haasten een vijf rijen hoge houten tribune in elkaar heeft gebokst om de weinige toeschouwers van het nodige comfort te voorzien.

Bronnen: www.fcajax.ee