Stade Communal d’Aubel, Aubel

geplaatst in: Luik, Stadiums | 0

Aubel FC werd gesticht in 1939 en bereikte haar zenith op het einde van de jaren 80. In 1987 wonnen ze hun divisie in bevordering en promoveerden de Luikenaars naar de derde klasse.

Het zou Les Herbagers geen geluk brengen, het eerste seizoen wisten ze zich nog te redden maar in hun tweede seizoen zakten ze wederom naar bevordering en werd er een vrije val ingezet die eindigde in tweede provinciale.

De groen-witten zijn ondertussen, na een kampioenschap in 2006-2007, wel weer opgeklommen naar de Luikse eerste provinciale.

Het stade communal van Aubel steekt wat schril af bij de moderne sporthal aan de andere kant van de impasse du stade. Het hoofdplein met zijn oude tribune en wirwar van kleine gebouwen geeft niet meteen de indruk dat er hier ooit op nationaal niveau werd gespeeld en het feit dat het C-plein op marktdagen dienst doet als bijkomende parking geeft ook niet meteen blijk van een verregaande professionaliteit.

Maar misschien is het wel logisch dat een dorp dat meer bekend staat voor zijn streekgerechten zijn markt voorrang geeft op zijn voetbalploeg.