Štadión Pasienky, Bratislava, Slovakije

geplaatst in: Buitenland, Stadiums | 0

Club: FK Inter Bratislava

Capaciteit: 13.295

“Alsof de tijd er heeft stilgestaan”, die indruk krijg je in het stadion van Inter Bratislava.
Met zijn grotendeels onoverdekte tribunes, megagroot scorebord en typische “communistische” lichtmasten is het Štadión Pasienky een typevoorbeeld van Oost-Europese stadionarchitectuur.

Volle tribunes zie je in Pasienky enkel tijdens pop- en rockconcerten want de wedstrijden van vaste bespeler FK Inter Bratislava trekken doorgaans slechts een handvol toeschouwers. De club die zowel in 2000 als in 2001 onder de naam “AŠK Inter Slovnaft Bratislava” de Slowaakse dubbel won is na het terugtrekken van olieraffinaderij Slovnaft van het hoogste niveau verdwenen.

Vrij toegankelijk op niet-wedstrijddagen is het stadion een gemakkelijke prooi voor vandalisme.
Roestend hekwerk, kapotte ruiten, overkappingen waaruit het plexiglas is verdwenen en welig tierend onkruid versterken het gevoel dat velen deze club en dit stadion reeds lang geleden hebben opgegeven.