FC Diest

Warandestadion, Diest

geplaatst in: Stadiums, Vlaams-Brabant | 0

De eerste steen van het Warandestadion wordt in 1946 gelegd door de stad Diest.

De eerste bespeler is het plaatselijke Hooger Op Diest dat twee jaar later fuseert met Standaard Atletiek Diest en zijn naam verandert naar FC Diest.

De fusieclub zou snel door de reeksen gaan en uiteindelijk in de jaren 60 en 70 9 seizoenen in de hoogste klasse spelen. In 1964 bereikte ze haar hoogtepunt in de met 4-2 verloren bekerfinale tegen AA GEnt. In 1988 ging FC Diest opnieuw een fusie aan, ditmaal met de buren van FC Assent en Koninklijke Tesamen Hogerop Diest oftwel Kth Diest speelde nu zijn thuiswedstrijden op de Warande.

Kth Diest was echter geen succes en ging in 2006 in vereffening nadat de stad al het stadion en het trainingscomplex had overgenomen. De club maakte een herstart als FC Diest in derde provinciale en speelt nog steeds zijn thuiswedstrijden in het Warandestadion. Ondertussen is KFC Diest wel terug opgeklommen tot de derde amateurklasse.

Het stadion zelf wordt daarnaast ondermeer gebruikt voor atletiek, jogging en andere activiteiten.