Memorial Stadium, Seattle, Wa., Verenigde Staten

geplaatst in: Buitenland, Stadiums | 0

Clubs: Seattle Reign FC (NWSL), Seattle Cascades (AUDL – Ultimate Frisbee), Seattle School District

Gebouwd: 1947

Capaciteit: 12.000 (17.000 in 1974 en 1975 toen de Sounders er speelden)

Noemenswaardigheden:

  • 1962 Opening ceremonie Seattle World Fair
  • 1967 Eerste High School stadium met Astro turf
  • Eindpunt van de Seattle Marathon

 

In de schaduw van het EMP museum en de Space Needle ligt het Seattle High School Memorial Stadium of Leon H. Brigham Field.

Dit door George W. Stoddard ontworpen stadion werd feestelijk geopend in 1947 door een jamboree met acht Seattle High School American Football teams. In 1948 werd het opgedragen aan de jongeren van Seattle die hun leven verloren in de tweede wereldoorlog.

In 1992 werd het huidige scorebord geïnstalleerd en werd het veld omgedoopt naar Leon H. Brigham field. Brigham was de eerste sports directeur van de Seattle School District en een grote voorstander van de bouw van het stadion.

Buiten de voetbalwedstrijden van de Seattle School District heeft het, voor de Verenigde Staten, a-typische stadion ook een geschiedenis met professionele voetbalwedstrijden. De Seattle Sounders spendeerden hun 1974 en 1975 seizoenen hier alvorens naar de Kingdome te verhuizen. De tweede generatie Sounders (de originele ploeg legde de boeken neer in 1983) speelde er vanaf hun oprichting in 1994 tot hun verhuis naar Qwest Field in 2003. In 2014 nam de vrouwenafdeling van de Sounders, de Seattle Reign, er haar intrek, al blijft de capaciteit dan beperkt tot 6.000.

Opvallende aan het stadion is de grote overdekte zittribune langs de lange zijde van het veld. In mijn, beperkte, kennis van Amerikaanse stadions doet het zeer on-Amerikaans aan en geeft het een Engelse vibe. Al moet hier wel gezegd worden dat in Seattle een overdekte tribune zeker geen overbodige luxe is.

Bronnen:

www.wikipedia.org

Seattle Reign Fc

40 years of Sounders – Sounderatheart.com