Sotiris Ninis

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : Sporting Charleroi - 2016/17 - 25 matchen, 4 doelpunten

Vorige Clubs : Panathinaikos (GRE), Parma (ITA), PAOK (GRE), Panathinaikos (GRE)

Latere Clubs : KV Mechelen (BEL), Maccabi Petach Tikwa (ISR), Hapoel Ashkelon FC (ISR)

Internationaal : 33 A-caps voor Griekenland, 3 doelpunten

De carriere van Sotiris Ninis liep niet zoals men had verwacht. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd voor de Griekse grootmacht Panathinaikos, werd de jongste Griekse speler ooit in een Europese match en leidde Panathinaikos naar een 4-1 overwinning over rivalen AEK Athene met een goal en twee assists. Niet slecht voor je eerste maand in het eerste elftal. Daarnaast debuteerde hij op zijn 18de als jongste speler ooit in de Griekse nationale ploeg en werd ook de jongste goalscorer ooit voor Griekenland. Het was voldoende om mee in de Griekse selectie voor het WK 2010 te zitten.

Helaas was zijn tweede seizoen als prof er één om snel te vergeten. Mede door blessures en een coach die het niet echt met hem zag zitten kwam Ninis slechts 4-maal in actie. Gelukkig voor Sotiris werd José Pereiro op het einde van het seizoen vervangen door Henk ten Cate en kwam hij in het seizoen 2008-09 weer helemaal boven water en na een aantal succesvolle seizoenen maakte hij in 2012 een transfer naar Parma FC.

Het Italiaanse avontuur draaide uit op een mislukking. Ninis zou slechts een handvol matchen spelen voor I Crociati en werd in zijn tweede seizoen uitgeleend aan PAOK alvorens zijn contract werd verbroken en hij voor het seizoen 2014-15 terugkeerde op het oude nest van Panathinaikos.

Opnieuw gooide blessures roet in het eten en na anderhalf seizoen mocht Ninis beschikken en kwam hij terecht in België bij de Carolos. Ninis begon prima maar ook hier werd zijn blessuregevoeligheid en het feit dat de concurrentie op zijn positie groot was zijn ondergang. Zijn contract bij Charleroi werd na anderhalf seizoen verbroken maar hij werd al snel opgepikt door KV Mechelen. Daar zou hij slechts 2 matchen spelen alvorens naar Israel te vertrekken. Bij Maccabi Tikva kwam hij tot 7 wedstrijden en vertrok dan naar Hapoel Ashkelon in de Liga Leumit, het tweede niveau in Israel. Daar had hij een redelijk seizoen met 4 goals in 21 wedstrijden alvorens ook daar doorgestuurd te worden. Momenteel zit de 29-jarige Griek zonder club.