Beukenhof, Sint-Lambrechts-Herk

geplaatst in: Limburg, Stadiums | 0

Het Beukenhof is één van die voetbalvelden waar je je nog kan voorstellen hoe het geweest moet zijn in 1956 toen Herk Sport werd opgericht. Er is natuurlijk veel bijgebouwd maar het gevoel van rust, de nabijgelegen velden en natuur en het gemoedelijke karakter van de Hasseltse deelgemeente dragen bij tot een bijna Zen-voetbal-ervaring.

De bespeler van dit terrein is Herk Sport en het hoogtepunt voor de vereniging werd bereikt in het seizoen 95-96 toen de club in zijn eerste jaar in bevordering onmiddellijk als 2de eindigde in hun reeks.

Het succes zou wel geen vervolg kennen, een mooie 8ste plaats werd het jaar erop nog wel bereikt maar in het seizoen 97-98 volgde de degradatie naar de provinciale reeksen.

Herk Sport degradeerde op twee jaar tijd tweemaal en moest dus het nieuwe millenium inzetten in 3de provincale. De ploeg speelt nu in 3de provinciale na verschillende promoties en degradaties.