Bocholterstraat, Bree

geplaatst in: Limburg, Stadiums | 0

SK Bree werd in 1936 opgericht en speelt nu al ruim 40 jaar in het stadion aan de Bocholterstraat, één van de mooiste accomendaties in 4de klasse.

De ploeg zelf speelde initieel in de provinciale reeksen waarvan ze ondermeer 32 jaar onafgebroken in 2de provinciale doorbrachten. Eind jaren zestig werd dan toch eens de promotie naar de hoogste provinciale afdeling afgedwongen en in 1970 werd zelfs de stap naar 4de gezet.

SK Bree kwam nu echter op de radar van de grotere clubs terecht en de club werd leeggekocht en zakte aldus al snel terug.

De Noord-Limburgers lieten de moed echter niet zakken en promoveerden om in 1975 zelfs de sprong naar de derde klasse te maken.

Zoals bij zovele clubs was derde klasse geen geschenk: na 4 jaar wroeten zakte de club terug naar 4de, in 1985 volgde de degradatie naar 1ste provinciale en in 1989 wist de ploeg zich maar ternauwernood te redden in die reeks.

Een nieuwe aanpak was nodig en in 1991 pakte de ploeg de titel en opnieuw de promotie naar bevordering. Bree begon nu wel op een liftploeg te lijken: in 1997 kon opnieuw de degradatie niet vermeden worden en in 2000 werd dan via de eindronde opnieuw de promotie afgedwongen. In de jaren 2000 veranderde aan die status niet veel: degradaties naar provinciale in 2002 en 2007, promoties naar 4de in 2004 en 2009.