Gaston Taument

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : RSC Anderlecht – 1998/99 – 11 matchen, 1 doelpunt

Vorige Clubs : Feyenoord (HOL), Benfica Lissabon (POR)

Latere Clubs : OFI Kreta (GRE), Rapid Wien (AUT)

Internationaal : 15 A-caps voor Nederland, 2 doelpunten

Toen Gaston Taument in 1998 zich in het Astridpark aanmeldde leek er geen vuiltje aan de lucht. Goed, hij was mislukt bij Benfica waar hij na minder dan één seizoen weer mocht beschikken maar hij was nu 28 en had het jaar voordien zijn beste seizoen bij Feyenoord gehad.

Het mocht echter niet zijn: het Anderlecht van 1997/98 was een ploeg op de dool, een ploeg die niet alleen de voeling met Club Brugge en RC Genk had verloren maar nu zelfs rekening moest houden met Germinal Ekeren en RC Harelbeke.

De komst van Taument moest de ploeg aanvallend meer opties geven maar het voormalig Nederlands talent van het jaar (1991) kon het tij ook niet keren. Slechts éénmaal wist hij te scoren: in de laatste minuut van de laatste competitiewedstrijd tegen Beveren raakte hij de bal totaal verkeerd maar die caprioleerde toch voorbij een verbijsterde doelman Lemmens. Een bijzonder belangrijk doelpunt voor de Mauves want zo kon Anderlecht op het nippertje toch nog Europees voetbal bereiken.

Een doorbraak zou het zeker niet worden, geplaagd door kleine blessures en een belabberd vormpeil zal Taument in het seizoen 98/99 slechts 4 maal het Anderlechtshirt mogen aantrekken en mag hij op het einde van dat seizoen ook vertrekken. Hij vertrekt naar Kreta waar hij weer voetballer wordt en zo uiteindelijk zijn carriere toch nog in schoonheid kan afsluiten bij Rapid Wien.