Nicolas Ouédec

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : Royale Association Athlétique Louviéroise – 2001/02 – 11 matchen, 3 doelpunten

Vorige Clubs : FC Nantes (FRA), Espanyol Barcelona (ESP), PSG (FRA), Montpellier HSC (FRA)

Latere Clubs : Dalian Shide (CHN), Shandong Luneng (CHN)

Internationaal : 7 A-caps voor Frankrijk, 1 doelpunt

Nicolas Ouédec begon ooit als een veelbelovende spits bij FC Nantes en was zelfs (gedeeld) Frans topschutter in 1993-94. Toen hij op 30-jarige leeftijd naar La Louvière kwam was zijn carriere echter al met een sneltreinvaart op de terugweg: hij wist nog een transfer naar Espanyol te versieren maar kon daar nooit echt doorbreken en zijn terugkeer naar Frankrijk was een flop: in 4 seizoenen (1 seizoen PSG, 3 Montpellier) kwam Ouédec amper 6 maal tot scoren.

Bij de Wolven verging het hem amper beter al liet de start veel beloven: Ouédec scoorde meteen in de met 1-3 verloren match tegen Anderlecht maar kwam in de volgende 11 matchen nog maar tweemaal tot scoren: thuis tegen STVV (1-0 winst) en op Anderlecht (5-2 verlies).

Ouédec’s contract werd, omwille van persoonlijke problemen, in februari ontbonden en hij zou nog 3 min of meer succesvolle seizoenen in de Chinese competitie spelen alvorens zijn schoenen aan de haak te hangen.

Sources:

wikipedia

dhnet.be