William Prunier

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : KV Kortrijk – 1998/99 – 14 matchen, 3 doelpunten

Vorige Clubs : AJ Auxerre (FRA), Olympique Marseille (FRA), Girondins de Bordeaux (FRA), Manchester United (ENG), FC Kopenhagen (DEN), Montpellier HSC (FRA), SSC Napoli (ITA), Hearts of Midlothian (SCO)

Latere Clubs : Toulouse FC (FRA), Al-Sailiya Sport Club (QAT)

Internationaal : 1 A-cap voor Frankrijk

De komst van William Prunier in 1998 werd met allerlei toeters en bellen aangekondigd bij toenmalig promovendus KV Kortrijk: Frans international! Ex-speler van Manchester United!

Op zich zijn beide beweringen waar al mogen er wel enkele kanttekeningen bij het verhaal gemaakt worden: de enige interland die Prunier speelde dateerde al van 1992 en William arriveerde pas in 1998 bij de kerels. Ook zijn periode bij Manchester United mag je met een korreltje zout nemen: Manchester United bood hem, op voorspraak van zijn ex-ploegmaat en vriend Eric Cantona, een proefcontract aan.

Onder normale omstandigheden zou Prunier nooit in de buurt van het eerste elftal gekomen zijn maar een ware blessuregolf teisterde de Red Devils zodat hij tegen QPR en Tottenham in het hart van de verdediging stond. Tegen Tottenham zag de Fransman alle hoeken van het veld tegen Chris Armstrong, United verloor met 4-1 en Prunier zou nooit meer in het shirt van United spelen.

Van de doortocht van Prunier in dat desastreuze seizoen voor KVK zullen de fans zich vooral zijn wilde tackles, zijn goals en zijn gevecht met Eric Van Meir herinneren. Het mocht niet helpen, Kortrijk degradeerde en Prunier zou zijn carriere verder zetten bij Toulouse.