Houtstraat, Wellen

geplaatst in: Limburg, Stadiums | 0

De geschiedenis van KVK Wellen begon in 1961 na een fusie tussen Eendracht en Sparta Wellen tot Wellense SK en de nieuwe ploeg kwam sinds 1971 in de hoogste provinciale reeks van Limburg uit.

In 1985 werden de geel-blauwen daar kampioen en gingen ze naar de vierde klasse waar ze tot 1998 zouden spelen. Het arrest Bosman en financiele problemen zouden hen uiteindelijk de das om doen en op het einde van het seizoen 97-98 fusioneerde Wellense SK met eersteprovincialer VV Wellen. Deze ploeg werd in 1970 gesticht en had zich door de reeksen opgewerkt maar botste daar op de beperkingen van de club. De nieuwe fusieclub werd KVK Wellen en nam het terrein en het stamnummer van Wellense SK over. Bij het geel en blauw werd nu ook het rood van Wellen VV gevoegd.

KVK Wellen promoveerde in 2002 opnieuw naar de 4de klasse maar degradeerde al na één seizoen.