Kadrioru Staadion, Tallinn, Estland

geplaatst in: Buitenland, Stadiums | 0

Club: FC Levadia Tallinn

Capaciteit: 5.000

Samen met stadsgenoot FC Flora heeft FC Levadia het voorbije decennium het Estse clubvoetbal gedomineerd. Opgericht in 1999 als “Levadia Maardu” nam de club in 2004 haar huidige benaming aan. In haar jonge bestaan slaagde Levadia er reeds 4 keer in de Estse dubbel te veroveren. Toch is de wellicht meest tot de verbeelding sprekende prestatie de kwalificatie voor de eerste ronde van het UEFA-Cup tornooi in 2006.

Haar thuiswedstrijden speelt Levadia Tallinn in het Kadrioru Staadion. Het multifunctionele complex op een steenworp van het Estse presidentiële paleis werd ontworpen door architect Karl Burman en is gebouwd tussen 1924 en 1936. Sinds de laatste grondige renovatie rond de eeuwwisseling telt het stadion ongeveer 5.000 plaatsen. Tegenover de deels overdekte hoofdtribune werd een 6 rijen hoge onoverdekte noodzittribune geplaatst over de volledige lengte van het speelveld. Dit speelveld wordt van de tribunes gescheiden door een atletiekpiste, geschikt voor internationale wedstrijden. Aan de laterale zijden werd het stadion niet uitgebouwd. Tussen 1991 en 2001 was het Kadrioru Staadion de vaste thuishaven van de Estse nationale voetbalploeg.

Bronnen:

www.wikipedia.org