Kattenstadion, Meerhout

geplaatst in: Antwerpen, Stadiums | 0

Het vroegere stadion van Verbroedering Meerhout kreeg de mooie naam “Kattenstadion” en ligt er nu verlaten bij.

De historie van Verbroedering Meerhout gaat terug tot 1927 toen FC Meerhout Sport werd opgericht, in 1927 sloot de club zich aan bij de KBVB en kreeg stamnummer 893.

De club werkte zich op door de provinciale reeksen en promoveerde in 1960 naar eerste provinciale.

In 1966 kwam er een fusie met dorpsgenoot Hand in Hand Meerhout en de fusieclub Verbroedering Meerhout ging verder met het stamnummer van Hand in Hand (2169) en ging ook spelen op de terreinen van Hand in Hand.

De fusie was een onmiddellijk succes. Het seizoen 66-67 werd afgesloten op de tweede plaats en na winst op Germinal Ekeren werd de promotie naar de nationale reeksen afgedwongen.

Het eerste jaar in de 4de klasse werd Verbroedering al meteen derde en de volgende jaren werd de club een vaste waarde in bevordering.

In 1987, 20 jaar na de promotie, eindigde de club als allerlaatste en zakte het terug naar de provinciale reeks. Een vrije val leek ingezet want slechts 1 jaar later bevond de club zich al in tweede provinciale.

Daar bleef de club gedurende enkele jaren meedraaien en na ze in 1992 hun intrek namen in het Kattenstadion (de inwoners van meerhout worden Katten genoemd) werd de club in 1995 kampioen en steeg ze opnieuw naar eerste waar ze opnieuw met de top mee kon draaien.

Na twee eindrondes was er opnieuw succes in 1997, de club promoveerde opnieuw naar bevordering en kon nu wel de lijn doortrekken: in 2002 ging men naar derde. De vreugde was echter van korte duur want na één seizoen zakte Meerhout opnieuw naar vierde. In 2008 stapten enkele bestuursleden van het failliete Verbroedering Geel over naar Meerhout en onder de nieuwe naam Verbroedering Geel-Meerhout en met de toevoeging van blauw aan de zwart-witte clubkleuren ging de club in het Leunenstadion in Geel spelen, het Kattenstadion wordt nu gebruikt door een deel van de jeugdploegen.