Stade Edmond Leburton, Waremme

geplaatst in: Luik, Stadiums | 0

Het stadion van Stade Waremme ligt er deze dagen vervallen bij. Enkel de grote tribune verraadt dat er hier ooit een toptrainer als Raymond Goethals werkte en dat de club van 1932 tot 1936 in de Division d’Honneur speelde en tot het begin van de jaren 90 een vaste waarde was in de nationale reeksen.

In 1994 degradeerde de club naar de provinciale reeksen en ondanks een korte terugkeer naar bevordering in 1999 is Stade ondertussen teruggezakt naar tweede provinciale, een dieptepunt in de geschiedenis van deze club. Het geluk van de club lijkt ondertussen wel te keren: in 2014 vond de club opnieuw de weg naar de Nationale reeksen waar ze momenteel in de Tweede Afdeling verblijft.

Het Stade Leburton vertoont dezelfde symptomen als de club, de reclameborden zijn weg of verroest, de hoofdtribune kan een laagje verf gebruiken en erosie heeft toegeslagen op de staanplaatsen achter de goal en de 4-delige betonnen tribune aan de overkant.

Bij het buitenwandelen zie ik echter een lichtpunt, een beeld dat ons ooit werd gebracht door het vreemde Nederlands van voormalig bondscoach Robert Waseige: een fris konijn op de plein.