Meerstraat, Londerzeel

geplaatst in: Stadiums, Vlaams-Brabant | 0

Delta Londerzeel ontstond op 18 juli 1937 en sloot zich als VC Delta Meerstraat aan bij de Belgische Voetbalbond. In hun tweede seizoen liet de club de naam Meerstraat vallen voor Londerzeel om andere ploegen niet meer op een rondrit door alle Meerstraten in Brabant te trakteren.

Al snel na de oprichting kwam echter de tweede wereldoorlog en nadat deze was afgelopen moesten de geel-roden weer vanaf nul beginnen. Desondanks begonnen ze aan een langzame opmars door de provinciale reeksen en in 1981, een jaar na rivaal Londerzeel SK, promoveerde ook Delta naar de bevorderingsreeksen.

Lang zou het avontuur niet duren en na drie seizoenen zakten beide ploegen terug naar de provinciale reeksen. In tegenstelling tot SK wist Delta niet meer de nationale reeksen te bereiken en blijft Delta enkel op provinciaal niveau actief.

Het terrein aan de Meerstraat laat zich vooral opmerken door de mooie toegangspoort.