Dreef, Opstal

geplaatst in: Oost-Vlaanderen, Stadiums | 0

In de Buggenhoutse deelgemeente Opstal werd in 1953 de geboorte gevierd van voetbalvereniging Eendracht Opstal. Toen de club zich 2 jaar later aansloot bij KBVB, werd ze bedacht met het stamnummer 5861. Jarenlang zouden de geelzwarten pendelen tussen de 2 laagste afdelingen van het Oost-Vlaamse provinciale voetbal. Pas in 1992 bereikte Eendracht de 2e provinciale waarin het in 1998 kampioen werd. Na de promotie naar het hoogste provinciale niveau zou Opstal 5 opeenvolgende seizoenen in de top-5 eindigen. Door winst in de eindronde op het einde van het seizoen 2002-2003, werd de poort van het nationale voetbal ingebeukt. Eendracht Opstal speelde 6 seizoenen nationaal vooraleer in de lente van 2009 opnieuw naar de 1e provinciale Oost-Vlaanderen te degraderen. Sinds 1 juli 2005 heet de club voluit Koninklijke Eendracht Opstal.

Het stadion aan de “Dreef” is typisch voor clubs met een verleden als dat van Eendracht Opstal.

Aan de lange zijde van het veld staat een kleine zittribune. De haast onvermijdelijke kantine met zicht op het veld is één hoog. Onder en voor deze kantine werden overdekte staanplaatsen gecreëerd voor de eigen supporters. Tussen deze kantine/staantribune en de hoofdtribune doen 2 op elkaar gestapelde containers dienst als controlecenter.

De lange zijde aan de overkant wordt gedeeltelijk ingenomen door een kleine, overdekte staantribune die voornamelijk wordt gebruikt door bezoekende supporters. In de hoek van het veld bewijst een eenvoudig elektronisch scorebord z’n nut.