Futbalový Štadión FK Poprad, Poprad, Slovakije

geplaatst in: Buitenland, Stadiums | 0

Club: FK Poprad

Capaciteit: 7.000

Een overdekte “all seater” met verwarmd speelveld, dat is het soort stadion dat je voor ogen hebt bij het horen van een naam als die van fusieclub FK Poprad. Maar niets is minder waar. De club die in 2004 werd geboren uit een huwelijk tussen PFC Poprad en FC Tatran Poprad speelt haar thuiswedstrijden in de Slovaakse ”2e liga oost” doorgaans voor een handvol toeschouwers op een ietwat sombere locatie aan de voet van het Tatra-gebergte.

In het middenblok van de hoofdtribune werden de houten zitbanken recentelijk vervangen door iets meer comfortabele blauwe kuipstoeltjes. Deze bieden een minimum aan comfort rondom het ovaalvormige speelveld dat van de toeschouwers wordt gescheiden door een overwoekerde assenpiste. Wie het voetbal liever rechtstaand volgt kan terecht op de onoverdekte “terraces” aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Deze “terraces” zijn slechts enkele treden hoog en lopen door achter één van beide doelen.

Het horecagedeelte van het stadion ademt de sfeer van een camping kantine van begin jaren ’70 vorige eeuw.

Foto’s: Bert Daemen