Houtstraat, Sint-Lenaarts

geplaatst in: Antwerpen, Stadiums | 0

Hoewel reeds tijdens de Eerste Wereldoorlog opgericht als “velo- en voetbalclub” duurde het tot de jaren ’20 van vorige eeuw eer de club uit de Antwerpse Noorderkempen zich zou aansluiten bij de Belgische Voetbalbond. FC Sint-Lenaarts, met clubkleuren geel en groen, werd bedacht met het stamnummer 1357.

Toen de “kleipikkers” in 2007 promoveerden naar het nationale voetbal hadden ze ongeveer 80 jaar in de provinciale reeksen van de provincie Antwerpen gespeeld.

Het stadion aan de Houtstraat ligt in schaduw van de prachtige hoofdkerk van de Brechtse deelgemeente. Kenmerkend voor heel wat stadions in de lagere reeksen is de kantine met zicht op veld. Naast de kantine staat de hoofdtribune: in het onderste gedeelte kan je staan, in het bovenste gedeelte zitten. Tegenover de hoofdtribune biedt een kleine overdekte staantribune beschutting tegen weer en wind. Opvallend zijn de primitieve urinoirs achter het doel.