Rue des Béguines, Momalle

geplaatst in: Luik, Stadiums | 0

Laten we eerlijk zijn, Union Momalloise mag dan wel in het begin van de jaren 80 in bevordering gespeeld hebben, dit stadion voldoet nauwelijks aan de eisen van de gemiddelde liefhebbersvoetbalploeg.

Maar tegelijkertijd staat het symbool voor de vele kleine ploegen die ooit de bevorderingsreeksen bereikten en dan moesten vaststellen dat de voetbalwereld een harde wereld was, een wereld waar geld en prestige meer betekenen dan de eer om voor je ploeg te spelen en waar de vriendschappelijke wedstrijdjes tegen Lamine en Remincourt vervangen werden door gevechten op leven en dood met ploegen die 150 kilometer verder speelden en vaak zelfs een andere taal spraken.

Het terrein ligt er nog steeds bij als het inderhaast aangelegde voetbalpleintje naast Camping “De goede hoop” maar de prikkeldraad en het dreigende bordje “Entree interdite” symboliseren het verlies van onschuld voor deze kleine Luikse ploeg.