Sint-Janneke, Herentals

geplaatst in: Antwerpen, Stadiums | 0

Het verhaal van KFC Herentals kent helaas geen happy end.

De Kempense club die gedurende meer dan 50 jaar in de verschillende nationale klasses had gespeeld (met uitzondering van het seizoen 88-89 toen me één jaar in eerste provinciale verbleef) wist zich in 1998 opnieuw op te werken tot de tweede klasse maar moest amper een jaar later door financiele problemen de handdoek gooien.Een fusie/opslorping met Verbroedering Geel, die net de promotie naar eerste klasse hadden afgedwongen, werd een feit en het stamnummer 79 werd van de bondslijsten geschrapt.

Gelukkig bleef Sint-Janneke niet lang zonder bewoner. In 2000 wordt VC Herentals opgericht en sindsdien kunnen de inwoners van de hoofdstad van de kempen opnieuw hun favoriete rood-witte tenues aanmoedigen.