FC Katelijne

Vossevelden, Sint-Katelijne-Waver

geplaatst in: Antwerpen, Stadiums | 0

Het is pas sinds 5 september 2010 dat de Vossevelden in aanmerking komen voor een plaatsje in deze rubriek. Op die dag speelde KFC Katelijne-Waver voor het eerst in zijn bestaan een thuiswedstrijd op nationaal niveau in competitieverband. De tegenstander heette Eendracht Zele dat met 2-0 afdroop richting eigen provincie.

Het was een dag waarop ze in Sint-Katelijne-Waver meer dan een halve eeuw hadden moeten wachten. Enkele maanden voordien had de club uit de veilinggemeente de poorten van het nationale voetbal eindelijk ingebeukt na winst in de provinciale eindronde tegen KFC Houtvenne.

Opgericht in 1946 met stamnummer 4453 hadden de blauwhemden maar liefst meer dan 50 opeenvolgende seizoenen in de provinciale reeksen van het Antwerpse voetbal doorgebracht.

Hoewel het complex aan de Vossevelden op de eigen clubwebsite omschreven wordt als “modern” doen de installaties eerder provinciaal aan. Tegenover de piepkleine hoofdtribune bevinden zich het kantinecomplex met kleedkamers en een soort luifel die dienst doet als overdekte staantribune. Een tweede overdekte staantribune aan één van de hoekschopvlaggen biedt beschutting aan een 50-tal personen.