Konijnenpijp, Lutlommel

geplaatst in: Limburg, Stadiums | 0

Lutlommel VV is een relatieve nieuwkomer op het nationale toneel. Opgericht in 1938 speelde de ploeg uit het Lommelse gehucht tot 2010 in de provinciale reeksen.

In dat seizoen (09-10) wordt de club kampioen in Eerste Provinciale Limburg en promoveert het naar de vierde klasse.
De club doet dan haar uiterste best om de titel “liftploeg” eer aan te doen. In hun eerste seizoen (10-11) in 4de Nationale worden ze afgetekend laatste en zakken terug. Het volgende seizoen (11-12) worden ze echter weer kampioen en voor de twee maal in drie seizoenen promoveren de geel-zwarten. Het daaropvolgende seizoen (12-13) weet Lutlommel zich waarachtig met de nodige moeite te handhaven maar in 2014 is de degradatie opnieuw een feit. De daaropvolgende seizoenen zakte Lutlommel VV langzaam maar zeker weg in de stand in eerste Provinciale.

De terreinen van Lutlommel VV liggen aan de Konijnenpijp. De club week uit naar dit terrein in het midden van de jaren ’70 en bouwde het gestaag uit tot een sportief centrum met 10 voetbalvelden.