Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 17 juni – Deel 2

geplaatst in: Blog | 0

Het was hoopgevend dat er gisteravond een penalty werd gefloten voor de duidelijke overtreding van Troost-Ekong op Mandzukic, maar al even ontnuchterend dat een identieke situatie vanmiddag tijdens Costa Rica – Servië niet werd bestraft. Mitrovic werd overduidelijk vastgehouden, de scheidsrechter staat er met de neus op en toch is het geen overtreding. Had de VAR niet moeten reageren? Helemaal op het einde van de wedstrijd greep deze wel in, door de ref te wijzen op een flinke mep van Prijovic aan zijn directe tegenstander, maar in plaats van het evidente rood kregen we een gele kaart te zien. Begrijpe wie kan.

De Serviërs wonnen verdiend, maar konden het in de slotminuten toch weer niet laten om het arsenaal aan geniepige truukjes open te trekken. Elke wissel werd eindeloos gerokken en Matic mocht (ook weer ongestraft) een Costaricaanse coach de bal uit handen trekken en zo een gewenst moment van tijdverlies veroorzaken. Het dieptepunt was de Servische bondscoach himself die ostentatief naast een aanrollende bal trapte. ‘Slim gedaan?’, vroeg Maarten Vangramberen achteraf aan de studiogasten, waarop Yannick Ferrera vond dat het begrijpelijk was.
Nee, qua ergernis hebben we ons deel vandaag wel gehad. Straks komen de grote kanonnen in actie!