Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 17 juni – Deel 3

geplaatst in: Blog | 0

Na Argentinië lieten ook Duitsland en Brazilië zich verrassen in hun openingsmatch, is daar een patroon in te zien? Onderschatting wellicht, zo bezondigden vooral de Brazilianen zich aan een lakse en overmoedige houding tegen een stug Zwitserland. Op de momenten dat het tempo dan toch de hoogte in ging, creëerden ze echter best wel wat kansen en met een alerte VAR (daar is ie weer) hadden ze de wedstrijd wellicht gewoon gewonnen. Het blijft een indrukwekkend elftal, al zouden wandelaars Marcelo en vooral Neymar toch wel eens tot de orde mogen worden geroepen. Wat is dat trouwens met Neymar? Overdreven zielig doen als hij weer eens een tik krijgt, maar hij lokt die tikken toch helemaal zelf uit door als een sierkip-met-aangepast-kapsel voor zijn tegenstander te gaan dansen? Hoe dan ook ben ik bang dat het arme Costa Rica in de volgende wedstrijd het kind van de rekening wordt en zo zullen de Brazilianen snel weer orde op zaken stellen.

De Duitsers weten normaal gesproken beter dan een tegenstander te onderschatten, maar stootten vandaag op een bijzonder fel en fris voetballend Mexico. De manier waarop ze blind in de aanval trokken en zo enorm veel ruimte lieten aan de tegenstander, gaf echter toch ook de indruk dat er van Lozano en co niet zoveel te vrezen viel. Fout gedacht, maar met nog Zweden en Zuid-Korea op het programma zal ook dat wel in orde komen.
Morgen is het dan onze beurt en ik vermoed toch wel dat onze Duivels beter weten dan nieuwkomer Panama te onderschatten. Vatten ze de wedstrijd aan met het nodige respect, dan is er geen enkele reden om aan een probleemloze overwinning te twijfelen.