Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 21 juni – Deel 2

geplaatst in: Blog | 0

Het is niet al goud wat blinkt op het WK, maar wat Luka Modric en Ivan Rakitic vanavond deden, was om duimen en vingers bij af te likken. Akkoord, Argentinië was een zootje ongeregeld en de eerste helft van de Kroaten ook niet je dat, zodat we een nerveuze bedoening kregen met weliswaar een verschroeiend tempo, maar tegelijk weinig zuiverheid en vaak gemene overtredingen. De tweede helft maakte alles goed, met de gouden tweeling op het Kroatische middenveld in de hoofdrol. De Argentijnse keeper gaf een cadeautje dat Rebic op weergaloze wijze afwerkte en deze opdoffer kwamen de amechtige Argentijnen niet meer te boven.

Er restte hen niets anders dan voluit voor de aanval te kiezen en bondscoach Sampaoli wist niets beters te bedenken dan aanvallers Higuain en Dybala – wat een bank – erop te gooien, een klassieke wanhoopsdaad die ervoor zorgde dat zijn team uiteenviel in een aanvallend en een verdedigend blok. Het kon niet anders of de Kroaten zouden nu naar hartelust counteren, en met kleppers als Modric en Rakitic op het middenveld was het smullen geblazen. Een fantastisch afstandsschot van Modric bracht de 2-0 en een al even briljante vrije trap van Rakitic stierf een onrechtvaardige dood op de dwarsligger. Voetbal op z’n mooist, en eigenlijk ook niet onverwacht, als een team op z’n middenveld het beste van Real Madrid kan koppelen aan het beste van FC Barcelona. Het zorgde meteen voor een extra scheut dramatiek: de ene ster van Barça was vandaag de andere niet.