Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 21 juni

geplaatst in: Blog | 0

De Australiërs maakten er ondanks een vroege achterstand nog een leuke wedstrijd van tegen Denemarken. Met beperkte middelen maakten ze het de tegenstander knap lastig – het is geen toeval dat het merendeel van de Australiërs in de (lagere) Britse competities speelt – en sleepten ze een verdiend punt uit de brand. Denemarken leek net als in de eerste wedstrijd met de handrem op te spelen, en waarschijnlijk levert het angstige spel hen de kwalificatie op voor de achtste finales.

Een verdiend punt voor Australië dus, maar net als bij Zwitserland – Brazilië mogen we ons niet laten verblinden door sympathie. Er is al (te) veel gediscussieerd over de rol van de VAR, en ook nu viel er op z’n minst wat over te zeggen. Handspel is voor zover ik weet enkel een overtreding als er sprake is van intentie, en dat leek me in het geval van Poulsen allerminst het geval. De bal raakt zijn arm achter de rug en het leek me duidelijk dat Poulsens blik absoluut niet naar de bal was gericht. Juiste beslissing dus van de scheidsrechter, of toch op z’n minst zeker geen ‘clear and obvious error’. Dat analisten en presentator in de Sporza-studio het hielden op ‘een goede tussenkomst van de VAR’, vond ik dan ook onbegrijpelijk.