Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 24 juni

geplaatst in: Blog | 0

Wat te denken van België – Tunesië? Was ons nationaal elftal echt zo goed als de 5-2 doet vermoeden?
Ja. Aanvallend scheerden onze jongens vanaf het eerste fluitsignaal ongezien hoge toppen, met flitsend voetbal en aan het eind een spits in bloedvorm. Na de 2-0 wist Tunesië uit één kans een doelpunt te puren, maar we voelden met z’n allen dat het slechts uitstel van executie was: deze tegenstander was net als Panama te min voor onze gouden generatie.

Aanvallend zit het aldus meer dan snor, met Hazard en Lukaku in bloedvorm en Batshuayi achter de hand. Het middenveld geeft meer stof tot nadenken. Na de 2-1 kregen we het moeilijk en laten we eerlijk zijn: Tunesië is niet de grootste waardemeter en dus mogen we ons zorgen maken over de eerste tegenstander die kwaliteit en inzicht weet te combineren.

Hoe dan ook kregen onze Belgen de toeschouwers op de banken vandaag, en dat was oververdiend. De Duivels waren gebrand op een overwinning en sloegen genadeloos toe. Toch maar wakker blijven: de verdediging is tegen Panama en Tunesië nog niet echt op proef gesteld, en gaf geen al te zekere indruk. De tegenstander wist maar al te goed op welke flank de Belgische achilleshiel lag, en laten we hopen dat ook Roberto Martinez dit heeft opgemerkt. Hij houdt vast aan zijn elftal en principes, al zijn we niet altijd overtuigd van zijn voetbalkunde – uw dienaar heeft dan ook bij Sporting Grote Heide gevoetbald, waar een enkele Rode Duivel mogelijk occasioneel had mogen meedoen.

Hoe dan ook bleef het Belgische team doorzetten tot het einde, en was de overwinning oververdiend, gebrand als iedereen was op een overwinning, en sloegen onze jongens genadeloos toe. Met zoveel zuiver talent is onze bondscoach hoe dan ook gezegend, en ja, de man heeft wellicht gelijk om aan zijn basiselftal vast te houden.
Het is dansen op een slappe koord, maar wat was het vanmiddag oogstrelend om het Belgische elftal te zien spelen, technisch quasi perfect en gefocust als nooit voordien. Nee, ik denk nog steeds niet dat we beter zijn dan bijvoorbeeld Brazilië, maar ik ben er wel zeker van dat Neymar, Casemiro en Coutinho rekening houden met het Belgische team.
En ja, dat is een verdomd leuke gedachte.