Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 25 juni – Deel 2

geplaatst in: Blog | 0

Een echte WK-avond was dit, niet zozeer om het prima voetbal dan wel om de emoties die van het tv-scherm spatten. Chapeau voor de Marokkanen, die hun eergevoel aanspraken en het Spanje tot het bittere einde aartsmoeilijk maakten. Jammer dat zo’n intense wedstrijd werd ontsierd door enkele smerige fouten – in de hand gewerkt door al te lakse arbitrage. We beginnen stilaan toch ernstig te twijfelen aan Spanje, dat nog zo zelden echt het typische combinatiespel weet te brengen, en meenden die twijfel ook te lezen in de angstige ogen van Fernando Hierro.


In zekere zin was Portugal – Iran een weerspiegeling van de andere wedstrijd in groep B. De Portugezen waanden zich zegezeker en Iran bleef met de moed der wanhoop strijden voor die kleine kans. Ongelooflijk maar waar, het had ook zomaar gekund mits wat meer koelbloedigheid bij die ultieme grote kans.
De twee favorieten gaan dus door en dat is op basis van die heerlijke eerste wedstrijd – wat lijkt het al lang geleden… – ook maar normaal.


Dat Marokko en Iran er zijn voor gegaan tot de laatste minuut, verdient applaus op alle banken. Ze zijn er vet mee natuurlijk…