Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 25 juni

geplaatst in: Blog | 0

Het viel te verwachten en het is vanmiddag gebeurd. De Russische ploeg werd hier en daar al bestempeld als een revelatie, maar tegen Uruguay vielen de maskers genadeloos af. Het zal wel zo zijn dat het vandaag niet echt moest, en een Rus kan al eens cynisch uit de hoek komen – naar het schijnt – maar of je als voetballer zó cynisch kan zijn dat je moedwillig 40.000 eigen supporters op hun honger laat zitten, nee dat kan ik moeilijk geloven. Akinfeev, Ignasjevitch en Dzyuba, om die maar te noemen, zijn eenvoudigweg te oud en/of te statisch en waar je dat nog kon camoufleren tegen Saoudi-Arabië en Egypte – bekijk gerust hun onderling duel, indien masochisme uw ding is – dan toch niet langer tegen spelers als Cavani, Suarez, Laxant en andere Bentancurs. De kans dat Rusland de achtste finales overleeft, is vrijwel onbestaande.


Over dat sterke Uruguay gesproken: zag u Diego Godin opveren bij het derde doelpunt? Bepaald indrukwekkend, zeg ik u.