Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 27 juni

geplaatst in: Blog | 0

U herinnert zich vast nog wel de WK-finale van vier jaar geleden. Het heeft weinig gescheeld of beide finalisten mochten nu al beschikken in Rusland, om maar aan te geven hoe relatief alles is in de wondere voetbalwereld. Waar Argentinië er gisteren nog net in slaagde om een scheve situatie recht te trekken, is dit wereldkampioen Duitsland niet gelukt, hetgeen geheid zal zorgen voor een nationaal trauma en heel wat hoongelach bij degenen die het Duitse succes steevast met gemengde gevoelens aanschouwden.


Die gevoelens deel ik niet. Er is een tijd geweest dat onze oosterburen erg fysiek voetbal brachten, met cynische figuren als Kahn, Jeremies, Effenberg in de hoofdrollen, maar die tijd is gelukkig voorbij. De laatste jaren stond Duitsland garant voor verzorgd aanvallend voetbal en de wereldtitel was daarbij natuurlijk een niet te overtreffen hoogtepunt.
Het is in het voetbal al niet anders dan in het echte leven: what goes up, must come down. Gelukkig ook weleens omgekeerd.