Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 28 juni

geplaatst in: Blog | 0

Het was hoe dan ook uitkijken naar groep H vanmiddag, als je dat tenminste een criterium vond om te willen winnen tegen Engeland. Colombia heeft de groep gewonnen, en dat was de tegenstander die je wilde vermijden in de achtste finales, zodat de opdracht duidelijk was voor onze Duivels: niet twijfelen en proberen te winnen, ook al betekende dat meer verplaatsingen en een dag eerder spelen.

De opstelling zorgde voor verdeelde meningen. Een B-elftal, je kon het niet anders noemen. Je kon je de vraag stellen hoe een nederlaag tegen Engeland en aansluitend een eventuele uitschakeling tegen het sterke Colombia zou worden opgevat: mijn mening is dat Martinez met vuur heeft gespeeld vandaag.
De B-ploeg deed echter wat moest gebeuren en niet eens onverdiend, en zo blijft er geen vuiltje aan de lucht in het Belgische kamp. In de achtste finales wacht Japan en dat zou – met alle respect voor dit solide elftal – geen probleem mogen vormen voor de sterkste Belgische elf, zeker gezien de speelminuten die zowel Vermaelen als Kompany vandaag maakten. In de verdediging misten we echt nog wel wat, en daar zouden voornoemde heren een grote meerwaarde betekenen.


Slotsom: een goede avond voor de Rode Duivels. Laten we tegen Japan alsjeblieft niet in de val van onderschatting trappen, maar dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Het tornooi mag nu echt gaan beginnen!