Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 4 juli

geplaatst in: Blog | 0

Colombia – Engeland, daar wil een mens nog wel eens voor gaan zitten. Twee teams die een traditie hebben van onbevangen en aanvallend voetbal, elk met een eigen stijl, dat kon niet anders dan spektakel brengen. Helaas, driewerf helaas. Beide teams weigerden ostentatief enig risico te nemen en leken vanaf de eerste minuut bereid om het penalty’s te laten komen. Om onbegrijpelijke redenen begonnen de Colombianen gaandeweg dan ook nog eens compleet overbodige overtredingen te begaan, waarvan de meest dwaze leidde tot een overduidelijke penalty, die ze dan ook nog eens tot in den treure bleven betwisten. Harry Kane nam het cadeau maar wat graag in ontvangst, en zo leken de laf spelende Engelsen af te stevenen op een onverhoopt gemakkelijke kwalificatie. Ook zij die zo prat gaan op hun lange traditie van fairplay en mannelijk spel verlaagden zich echter tot verwerpelijke praktijken als gemene fouten, irritant tijdrekken en zelfs een potsierlijke schwalbe. Op die manier voelde de knappe gelijkmaker van Yerry Mina zelfs aan als gerechtigheid in een wedstrijd die geen van beide teams verdiende te winnen. De verlengingen brachten eindelijk een beetje intensiteit en het blijft een open vraag waarom Japan en België gisteren wel aandurfden wat we vanavond niet zagen, namelijk met open vizier de strijd aangaan en de strijd op een faire manier uitvechten. Wie uiteindelijk won, dan toch de Engelsen, mocht zich vandaag een arme winnaar noemen.


Na een dag als vandaag kan je je afvragen van welk team we eigenlijk nog enig spektakel mogen verwachten op dit tornooi. Zeker, er zijn nog de sterren van Kroatië en Frankrijk, maar ook zij starten gewoonlijk met een behoudende instelling. Blijven nog over België en Brazilië, reken maar dat de (neutrale) volger van dit tornooi zich nu al verheugt op vrijdagavond!