Chris Kwanten Kijkt Naar De Wereldbeker – 7 juli

geplaatst in: Blog | 0

Het werd aangekondigd als de grote test voor een generatie, alsof die ons niet al heel wat voetbalplezier had geschonken in de laatst vijf jaar, natuurlijk wel, misschien was het dus gewoon iets wat ze voor zichzelf moesten doen. En wat een wonderlijke avond is het geworden gisteren. Brazilië was een lust voor het oog, dwong in de betere momenten (halve) kansen af alsof het niets was, maar moest gisteren nederig het hoofd buigen voor elf dappere Belgische krijgers. Vanaf minuut één speelden de Rode Duivels met het hart en het hoofd, konden ze – zo cruciaal gisteren – rekenen op een onwaarschijnlijk sterke Thibaut Courtois en pakten ze de momenten die ze moesten pakken. Waar het eerste doelpunt een meevaller kon worden genoemd, zal vriend en vijand toegeven dat het tweede van een ongeziene schoonheid was, de perfecte counter met aan het eind het perfecte schot: chapeau aan de heren Lukaku en De Bruyne, dit was grote klasse.


Dat het na rust alle hens aan dek zou worden, kon je zo voorspellen. De Brazlilianen bleven onze doelmond belegeren zonder de deur open te zetten en dat verdiende bewondering, net als het feit dat beide teams hun veldslag op een ontzettend faire manier bleven uitvechten. Dit was ongetwijfeld de mooiste en meest beklijvende wedstrijd van het WK.
Niets dan superlatieven dus voor dit fantastische elftal, met hun fantastische coach (al zette die er op het eind naar mijn gevoel wat veel verdedigers op, maar wie maalt daar nog om) en met nu het fantastische vooruitzicht om op de halve finales van het WK voetbal te mogen aantreden. Van een ding mogen we nu al zeker zijn: ook België – Frankrijk wordt een kraker van jewelste!