Abdelmalek Cherrad

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : AA Gent – 2004 – 5 matchen, 2 doelpunten

Vorige Clubs : OGC Nice (FRA), AS Cannes (FRA), Espérance Sportive de Tunis (TUN)

Latere Clubs : SC Bastia (FRA), MC Alger (ALG), SC Bastia (FRA), AC Arles (FRA), CS Maritimo (POR), Belenenses (POR), Grenoble Foot 38 (FRA)

Internationaal : 18 A-caps voor Algerije – 7 doelpunten

In 2004 verraste AA Gent door de 23-jarige Cherrad te huren van OGC Nice. Cherrad kwam namelijk met twee reputaties: hij was een bij wijlen onhoudbare spits en met hem kwamen ook een karrevracht aan verhalen over opstootjes, onprofessioneel gedrag en zelfs heuse mafiapraktijken. Zo moest hij ondermeer al eens bijna twee maanden onderduiken na een bijzonder vreemd verhaal over afpersing door zijn eigen familie.

Hij zou in zijn korte periode bij de Buffalos beide reputaties bevestigen.

Cherrad liet vlagen van zijn talent zien met ondermeer een mooie goal in zijn debuut tegen Bergen maar liet ook opnieuw zijn duistere kant zien: tegen Lierse ziet hij rood na gemeen natrappen naar Jonas De Roeck en trapt hij een deur in.

Nauwelijks een maand later is het verhaal van Cherrad in de Belgische competitie al voorbij.

Na een vechtpartij met ploegmaat Oussalah waarbij Cherrad volgens getuigen een baseballknuppel uit zijn auto ging halen en daarmee op de Marokkaan inslaat is de maat voor het Gentse bestuur vol: het huurcontract van Cherrad wordt met onmiddellijke ingang verbroken en de Algerijn wordt terug naar Nice gestuurd.

De verdere carriere van Cherrad kenmerkt zich vooral door opstootjes: bij Bastia wordt hij ontslagen nadat hij spuwt in het gezicht van een tegenstander en bij de nationale ploeg werd hij al eens 4 matchen geschorst wegens racistische opmerkingen naar een speler van Gabon. Nadat hij in 2007 plots drie dagen uit het trainingskamp verdwijnt is ook daar de maat vol en is hij ook niet meer welkom bij les Fennecs.

Zijn carrière einde is in diezelfde lijn. In 2012 zet hij een stap terug naar de club van zijn geboortestad: Grenoble Foot 38. In zijn allereerste wedstrijd, voor de Coupe de France, krijgt hij echter rood en een schorsing voor 6 speeldagen. Het werd meteen zijn laatste wedstrijd.

Bronnen:

www.wikipedia.org

www.voetbalbelgie.be

www.nieuwsblad.be 20/08/2004

www.nieuwsblad.be 20/11/2004

www.magharebia.com