Demy de Zeeuw

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : RSC Anderlecht – 2013/14 – 26 matchen – 3 doelpunten

Vorige Clubs : Go Ahead Eagles (NED), AZ (NED), Ajax (NED), Spartak Moskou (RUS)

Latere Clubs : NAC Breda (NED)

Internationaal : 27 A-caps voor Nederland – 0 doelpunten

Er waren al heel wat twijfels rond de Zeeuw toen Anderlecht hem benaderde voor een huur. Bij Spartak had hij zich tenslotte nooit weten door te zetten en er was het vermoeden dat de blessure die hij opliep tijdens het WK van 2012, een kaakblessure/hersenschudding na een onvrijwillige trap in het gezicht, zijn sporen had nagelaten, zowel fysiek als psychisch. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Zeeuw met een behoorlijke trainingsachterstand in Brussel aan kwam.

Toenmalig Anderlecht trainer John van den Brom drong echter aan op zijn komst en na een redelijk half seizoen besloot Anderlecht hem ook het volgende seizoen te huren om het verlies van Lucas Biglia op te vangen. Het volgende seizoen was echter geen succes en na slechte prestaties en een clash met van den Brom nam de kritiek toe. Manager Herman Van Holsbeeck noemde de transfer zelfs de “grootste ontgoocheling van het seizoen”. Als van den Brom dan ook nog eens ontslagen wordt en de Zeeuw opnieuw een hersenschudding oploopt is het seizoen voor hem voorbij.

Anderlecht besloot dan ook de Nederlander niet in te lijven en omdat de Zeeuw’s contract met Spartak ook afliep zat de ex-international plots zonder club. Bij NAC Breda krijgt hij een half jaar later wel een contract op amateur-basis en ondanks een indrukwekkend debuut met twee doelpunten tegen ADO Den Haag kan ook de Zeeuw niet verhinderen dat NAC degradeerde.

De Zeeuw was ondertussen ook druk bezig met de BALR. kledinglijn die hij had opgezet met ondermeer Eljero Elia en Gregory Vanderwiel en besloot dan ook zijn schoenen aan de wilgen te hangen en niet nog een contract in de VS proberen te versieren.

Bronnen:

www.wikipedia.com

“De Zeeuw moet eens voor de spiegel gaan staan” – hln.be

De Zeeuw op amateurbasis naar NAC Breda – ad.nl

De laatste stuiptrekkingen van De Zeeuw vonden plaats in Den Haag – BNdestem.nl