Dražan Jerković

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : AA Gent – 1965/66 – 3 matchen, 1 doelpunt

Vorige Clubs : Dinamo Zagreb (YUG)

Latere Clubs : /

Internationaal : 1 A-caps voor Kroatië, 0 doelpunten / 21 A-caps voor Joegoslavië, 11 doelpunten

Het verhaal van Drazan (niet Drazen zoals zijn naam vaak foutief wordt geschreven) is er één van voornamelijk hoogtes.

Hij was een geboren topscorer: in 315 wedstrijden voor Dinamo scoorde hij 300 keer en ook op het hoogste toneel deed hij zich gelden. Hij speelde voor het legendarische Joegoslavische team dat vice-Europees kampioen werd in 1960 en was de, gedeelde, topschutter van het WK 1962. Joegoslavië werd vierde op dat WK nadat ze Duitsland uitschakelden.

Bij AA Gent dachten ze dan ook dat ze een absolute topspeler hadden weten te strikken. Jerkovic was 29 en op het toppunt van zijn kunnen. Jammer genoeg besliste een zware blessure er anders over. Jerkovic zou amper 3 wedstrijden spelen voor La Gantoise alvorens terug naar zijn geliefde Kroatië terug te keren.

Drazan zou echter niet in de obscuriteit verdwijnen. Hij werd eerst manager van Dinamo Zagreb en zou later ook de eerste bondscoach van Kroatië worden.

Bronnen:

www.wikipedia.org

narod.hr