Marko Marin

geplaatst in: Spelers | 0

Belgische Club : RSC Anderlecht – 2015 – 6 matchen, 0 doelpunten

Vorige Clubs : Borussia Mönchengladbach (GER), Werder Bremen (GER), Chelsea (ENG), Sevilla (SPA), Fiorentina (ITA)

Latere Clubs : Trabzonspor (TUR), Olympiakos (GRE)

Internationaal : 16 A-caps voor Duitsland, 1 doelpunt

Er zijn van die uitspraken die je graag zou willen terugnemen. Herman van Holsbeeck gaf Demy de Zeeuw nog een flinke natrap na toen hij zijn volgende topspeler binnenhaalde tijdens de wintermercado van 2015.

“Marin een risico met de Zeeuw in het achterhoofd? Als je aan de Zeeuw denkt, mag je nooit nog een transfer doen. De situatie met Marin en de Zeeuw is niet te vergelijken. Marin is nog maar 25 jaar, komt van een zeer grote club, en heeft heel veel zin om te slagen

aldus Van Holsbeeck in La Dernière Heure.

“De Zeeuw kwam vanuit Moskou en had een andere mentaliteit. Marin heeft een voorbeeldige mentaliteit en is zeer professioneel. Hij voelt zich helemaal geen vedette. Hij wil bij Anderlecht zijn oude niveau terughalen. Het is helemaal geen nieuwe de Zeeuw. Die had niet zoveel zin en zie nu waar hij vandaag staat.”

voegde hij er nog aan toe.

De realiteit, op het einde van dat seizoen, leert ons dat Marin een grotere flop was dan de Zeeuw. De Duitser kwam niet verder dan 8 matchen in het begeerde paars-witte shirt, 6 in de competitie en 2 in de beker, scoorde geen enkele goal en kampte met verscheidene blessures. Het was veelzeggend dat de aankoop-optie die Anderlecht had bedongen, naar verluidt 6 M €, niet werd gelicht.

Het had nochtans zoveel mooier kunnen zijn. Marin had mooie dingen laten zien bij Gladbach en Bremen, was Duits international geworden, en was zo op de radar van Chelsea terechtgekomen. Jammer genoeg voor hem kocht Chelsea die zomer ook een kleine Belg die op dezelfde positie speelde: Eden Hazard. Marin was dan wel een onderdeel van zowel de Premier League als de Champions League ploeg maar spelen deed hij nauwelijks. 16 matchen waarvan slechts 6 in de Premier League.

Het volgende seizoen werd hij, net als zovele Chelsea spelers, op de uitleenlijst gezet. Bij Sevilla speelde hij nog regelmatig maar bij Fiorentina speelde hij nauwelijks en werd hij voor de winterstop al teruggestuurd. Waarna Anderlecht hem oppikte.

Na Anderlecht volgde opnieuw een uitleenbeurt, naar het Turkse Trabzonspor dit keer, en Marin leek nu wel zijn oude vorm terug te vinden. Het seizoen daarop werd Marin verkocht aan Olympiakos waar hij het voetbalplezier helemaal terugvond en nu één van de publiekslievelingen is.

Bronnen:

www.wikipedia.org

Marko Marin set to return from Anderlecht loan spell – Metro.co.uk