De Zeype, Kampenhout

geplaatst in: Stadiums, Vlaams-Brabant | 0
Kampenhout SK werd opgericht in 1938 met stamnummer 2615. De geel-blauwen zouden er echter meer dan 50 jaar over doen om naar de nationale reeksen te promoveren.
De jaren 90 waren dan ook meteen de succesjaren voor de club In de beker wist men af en toe te stunten, in 90/91 schakelde het bijvoorbeeld als Provincialer 2de klasser Harelbeke uit. In de competitie wist de club in 1992 en via de eindronde de promotie naar vierde klasse te bewerkstelligen. Daar verbleef Kampenhout drie seizoenen alvorens in 1995 opnieuw te degraderen. Hetzelfde truukje herhaalde zich in 2004. De club promoveerde ditmaal als kampioen van de 1ste Provinciale Brabant maar moest opnieuw na drie seizoenen een stap terug zetten. In 2011 maakte men opnieuw kortstondig de sprong naar vierde maar de “nummer 1 van de witloofstreek” kon zich ditmaal slechts twee seizoenen handhaven.
Op 22 januari 2017 werd de fusie van SK Kampenhout en het naburige SK Kampelaar aangekondigd en de nieuwe club, Sportkring Kampenhout, zal in de derde amateurliga te zien zijn aangezien Kampenhout de titel veroverde.
Het stadion ” De Zeype” is een onderdeel van het gemeentelijke sportcomplex ” De Zeype”. Het heeft 238 overdekte zitplaatsen en daarnaast nog 2.250 staanplaatsen waarvan er 2.000 overdekt zijn.