Ixenheuvel, Putte

geplaatst in: Antwerpen, Stadiums | 0

KFC Putte werd boven de doopvont gehouden in 1924 en speelde tijdens de eerste jaren van hun bestaan voor de VVB (Vlaamsche Voetbal Bond). In 1932 stapte de club over naar de KBVB en tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog speelden ze in de 3de Gewestelijke.

Het eerste seizoen na de oorlog bracht meteen succes. FC Putte speelde kampioen en promoveerde naar de Tweede Provinciale. Na het seizoen 51/52 degradeerde de club echter weer. Het seizoen erna speelde men opnieuw kampioen maar ook nu weer degradeerde de club een seizoen later.

De echte grote successen kwamen in de jaren 70. In 1961 was men de eerste provinciale reeks binnengedrongen en na 10 seizoenen volgde de promotie naar Bevordering. Daar bleef men tien seizoenen met als hoogtepunt twee tweede plaatsen alvorens in 1982 als laatste te eindigen en opnieuw naar de provinciale reeksen te degraderen.

Een nieuwe opflakkering kwam in 1990 toen men via de eindronde opnieuw de deur naar Bevordering open beukte. Ditmaal zou het liedje van korte duur zijn. In het seizoen 92/93 degradeerde de geel-blauwen en ging het in een vrije val. Bij de eeuwwisseling kon je FC Putte terugvinden in 4de provinciale. Sindsdien is de club aan een wandeling door de Antwerpse provinciale reeksen bezig. In het seizoen 18/19 zal men starten in de 3de provinciale.

Ixenheuvel is een typisch klein stadion met als uitschieter de zittribune met zijn gebogen dak.

Bronnen:

KFCPutte.be