Joan Capdevila

geplaatst in: Spelers | 0

Joan Capdevila

Belgische Club : Lierse – 2015 – 4 matchen, 0 doelpunten

Vorige Clubs : UE Tàrrega (SPA), Espanyol Barcelona (SPA), Atlético Madrid (SPA), Sevilla (SPA), Deportivo de La Coruña (SPA), Villareal (SPA), Benfica (POR), Espanyol Barcelona (SPA), NorthEast United (IND)

Latere Clubs : Santa Coloma (AND)

Internationaal : 60 A-caps voor Spanje, 4 doelpunten

Het seizoen 2014-2015 was geen sportieve hoogvlieger voor Lierse SK en tekenend daarvoor was de transfer van Joan Capdevila. Het is namelijk niet elke dag dat een Belgische club een wereld- en Europees kampioen kan aantrekken en als dat wel zo is hangt er meestal een verhaal aan vast. En dat is al helemaal het geval als zijn looneisen bijzonder laag zijn.

De voormalige Spaanse international was dan ook al bijna 36 toen hij tekende en kwam over van het Indische NorthEast United. Er werd van hem verwacht dat hij de jonge garde van Lierse zou bijstaan met zijn ervaring maar een trainingsachterstand en kleine blessures hielden hem op de bank of helemaal uit de selectie. Een zware knieblessure tijdens de play-offs maakte zijn seizoen helemaal een mislukking. Capdevila zou slechts 4 wedstrijden meespelen met de geel-zwarten en Lierse zou maar ternauwernood, en ten koste van Cercle Brugge, de degradatie ontlopen.

Capdevila kreeg geen nieuw contract en speelde nog, voor een korte periode, bij Santa Coloma in de Andorrese competitie.

Bronnen:

Wikipedia

Knack